Veelgestelde vragen

Algemene vragen over de Jumbell

Wat is het doel van de Jumbell?

Het doel is om ervoor te zorgen dat kinderen op een speelse wijze worden gestimuleerd om meer te bewegen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan motorische vaardigheden zoals balans en coördinatie. Door het samen spelen met andere kinderen worden interactievaardigheden ontwikkeld. Door deze ervaring te delen als ouder met kind word je betrokken bij de ontwikkeling van jouw kind.

Waar en hoe is de Jumbell gemaakt?

De Jumbell is in Nederland bedacht en wordt hier geproduceerd. De obstakels worden met de hand gemaakt door mensen met een beperking. Zo bieden wij werkgelegenheid voor iedereen. Door jouw aankoop lever je bijdrage aan de werkgelegenheid voor mensen met een beperking. Zij hebben een afstand tot de maatschappij die wij kleiner proberen te maken. Wij proberen van hen de afstand tot de zowel de maatschappij als arbeidsmarkt verkleinen.

Voor welke leeftijdscategorie is de Jumbell?

De jumbell is geschikt voor gebruikers vanaf 6 jaar en ouder.

Is de Jumbell alleen geschikt voor kinderen?

Nee, de Jumbell is geschikt voor gebruikers vanaf 6 jaar. Ook heel leuk voor volwassenen. Let op! Bij kinderen altijd gebruiken onder direct toezicht van een volwassene.

Kan ik mijn Jumbell laten bedrukken?

Dit is mogelijk op aanvraag. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via info@jumbo-products.com

Hoe kan ik het best mijn Jumbell opbergen?

Berg je de Jumbell onderdelen netjes op bij een droge plek. Gebruik hiervoor de meegeleverde Jumbell kartonnendoos. Zo blijft alles netjes en heb je langer plezier van de Jumbell!

Hoe onderhoud ik de Jumbell?

Om de Jumbell goed te onderhouden raden wij aan om ieder begin van het seizoen de scharnieren in te smeren met olie. Let hierbij op dat de obstakels, looplijn en obstakellijn niet in aanraking komen met olie.

Veiligheid

Is de Jumbell veilig?

Jazeker. De Jumbell is zo ontworpen dat het niet los kan schieten. De looplijn hangt altijd plat naar boven. Dit zorgt ervoor dat men zich niet kan verstappen. De ogen in de bovenlijn zorgen ervoor dat de obstakels goed vastzitten en niet los kunnen schieten. De ratels zelf zijn voorzien van een beveiligingsmechanisme welke ervoor zorgt dat deze niet losschiet. Daarnaast worden er gratis beschermhoesjes voor de ratels meegeleverd.

Zitten er giftige stoffen in de Jumbell?

Nee. Alle onderdelen van de Jumbell zijn ftalaten vrij. Dit betekent dat de Jumbell vrij is van giftige stoffen.

Hoeveel kilo kan de Jumbell Slackline houden?

De looplijn kan 2 ton aan gewicht hebben. Echter, dien je altijd rekening te houden met de bomen waaraan de slackline wordt vastgemaakt. De obstakellijn kan 500kg aan. Wij adviseren om het aantal gebruikers tegelijkertijd op de Jumbell beperkt te houden.

De Jumbell optuigen

Hoe bouw ik de Jumbell Slackline op?

Wij raden om de Jumbell op te bouwen met twee personen. Om het opbouwen makkelijk te maken wordt geadviseerd om een trap te gebruiken. Wij verwijzen naar de instructiepagina voor het opbouwen van de Jumbell.

Kan ik de Jumbell bij elke boom optuigen?

Een boom dient minimaal een diameter te hebben van 30cm of een omtrek van 100cm. Ook is het belangrijk om te kijken of een boom gezond is. Een zieke boom kan je herkennen door o.a. schimmels, zwammen, insecten en bladeren die om krullen of bruin/geel kleuren.

Kan ik de Jumbell ook bij palen optuigen?

Het is verboden om de Jumbell op te tuigen aan lantaarnpalen, vlaggenmasten, (tuin)hekken, verkeerspalen, trekhaken etc.

Bestellen & Verzenden

Hoeveel kost een Jumbell?

De Jumbell kits zijn in drie varianten verkrijgbaar:

X-TREME kit (€99,95)

ADVANCED kit (€89,95)

STARTER kit (€79,95)

Kan ik ook losse onderdelen van Jumbell kopen?

Jazeker! De Jumbell onderdelen zijn ook los verkrijgbaar in de Jumbell Shop. Op deze manier kan je je eigen Jumbell kit samenstellen óf je kit uitbreiden.

Waar kan ik de Jumbell Slackline kopen?

De Jumbell kan je kopen in onze eigen shop, bol.com en onze retailers.

Op welke manieren kan ik betalen?

Betalingen zijn mogelijk via iDeal en Bancontact.

Wat is het verschil tussen de Jumbell kits?

In de diverse varianten zitten ook verschillende Jumbell obstakels. Door de diverse obstakels die zijn samengesteld in de kits wordt het uitdagender voor de gebruiker.

Hoeveel zijn de verzendkosten?

In Nederland en België is verzending gratis.

Verzenden jullie ook buiten Nederland?

In overleg met de klant kunnen wij de bestelling naar een afleveradres in het buitenland sturen. Je kan hiervoor mailen naar info@jumbo-products.com

Wat is de levertijd?

De Jumbell kits en onderdelen zijn altijd op voorraad. Op dezelfde dag besteld wordt het nog dezelfde dag verzonden. Reken op 1 tot 3 werkdagen levertijd.

Ik heb geen bestelbevestiging ontvangen, wat nu?

Wellicht dat ons mailtje in de spam box terecht is gekomen. Mocht dit niet zo zijn neem dan contact met ons op via info@jumbo-products.com

Retourneren & Garantie

Wat is jullie retourbeleid?

Je hebt recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de artikelen te retourneren. De bestelling dient uiteraard compleet terug te worden geretourneerd. De verzendkosten voor ruilen of retourneren zijn voor eigen rekening.

Krijg ik garantie?

Wij verzoeken je bij ontvangst jouw bestelling zorgvuldig te controleren. Je hebt recht op 2 jaar garantie op de producten. Garantie geldt op materiaal- en constructiefouten (dus niet op slijtage). Voor meer informatie bijgaand de Algemene Voorwaarden.