Waarom de Jumbell Slackline?

Balanceren op de slackline heeft zowel lichamelijke als mentale voordelen. Kinderen werken op speelse wijze aan hun evenwicht, concentratievermogen, motorische vaardigheden en coördinatie. Tegelijkertijd zorgt buitenspelen voor minder schermtijd en veel sociale interactie. Jumbellen is veel leuker samen met vrienden!

Samen met vriendjes bedenken kinderen vaak hun eigen regels en spelletjes rondom de Jumbell. ‘’Nu mag je alleen de gele obstakels aanraken!’’ of ‘’Als je de rode obstakels aanraakt ben je af!’’. Kinderen zijn erg creatief!

Over de spanband lopen vereist ook veel concentratie. Kinderen zullen zich moeten blijven focussen om niet te vallen. De slackline helpt hen hun aandachtspanne te verbeteren.

Doordat de ontwikkeling van de motorische vaardigheden worden gestimuleerd zal het meer zelfvertrouwen aan kinderen geven. Door te oefenen zullen kinderen elke keer beter worden. Sterker nog het is harstikke gezond om in de buitenlucht te spelen dan achter het scherm binnen. Verminder schermtijd!

Het leukste aan de Jumbell is dat het niet alleen voor kinderen is. De spanband is sterk genoeg waardoor volwassenen ook over de slackline kunnen lopen! Door deze ervaring te delen als ouder met kind word je betrokken bij de ontwikkeling van jouw kind.