Wat is slacklinen?

Slacklinen is een evenwichtssport waarbij je probeert te balanceren op een spanband. De spanband wordt aan twee bomen of twee andere bevestigingspunten vastgemaakt. Het doel is om je evenwicht in balans te houden en over de slackline te lopen.

De slackline is toegankelijk voor iedereen en kan je lekker in de buitenlucht doen! De Jumbell is speciaal ontwikkelt om beweging te stimuleren voor kinderen. Buitenspelen met vrienden en meer vitamine D! Door de uitdagende Jumbell® obstakels hebben kinderen urenlang speelplezier. De obstakels zullen kinderen helpen om de Jumbell slackline te overwinnen.

Maar waar komt de slackline vandaan? De trendsport is ontstaan in de klimwereld. Het is begonnen in Yosemit Valley, Californië. Bij slecht weer konden klimmers niet klimmen en moesten zij wat verzinnen om bezig te blijven vroeger. Zo zijn klimmers gaan balanceren over hekwerken en gespannen touwen.

Langzamerhand heeft de slackline zich verder ontwikkeld tot een ware sport. Wereldwijd wordt er nu overal aan slacklinen gedaan! Er worden records gebroken tijdens wedstijden en evenementen. De slackline community groeit als het ware hard de afgelopen jaren!